Близо 20 000 гости се очакват за Празника на златоградското чеверме,

...
Близо 20 000 гости се очакват за Празника на златоградското чеверме,
Коментари Харесай

`Златоград очаква близо 20 000 гости от 5 до 7 май за празника на чевермето

Близо 20 000 посетители се чакат за Празника на златоградското чеверме, който стартира през днешния ден и ще продължи до 7 май. Традиционният празник се провежда всекидневно при започване на май, само че тази година съответствува с Гергьовден.

Хиляди посетители от страната и от прилежаща Гърция се чакат за годишния фестивал в родопския град. Програмата ще стартира през днешния ден с пресъздаване на празничната обредност с присъединяване на деца от Златоград и фолклорен концерт на Валентина Кутлева, Даниел Караасенов, Роман Романов и Иван Гюнелиев. 

Над 100 чевермета ще бъдат завъртени на следващия ден в централния парк на родопски град. Организаторите дават обещание, че ще показват достоверното подготвяне на стотици чевермета и обичайни злагоградски ястия.

Тържественото разкриване на празника на чевермето е планувано за 10:30 часа в събота с осъществявания на оркестър „ 101 каба гайди “. На 7 май празникът ще продължи с гайдарско надсвирване и надиграване. Изпълненията на гайдарите ще бъдат допълнени от надиграване в неравноделни ритми с присъединяване на самодейни танцови сформира. Концерти на известни български реализатори ще звучат и през 3-те фестивални дни.

Всички хотели в общината са резервирани за обичайния празник на златоградското чеверме. Празници ще има и в общините Баните, Борино и Девин.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР